Naturen

Udbyhøj ligger flot placeret ved Randers Fjords udmunding i Kattegat, således omgivet af færge- og lystbådehavn, strand og fjord.

Området omkring Sødring er et naturskønt område, med skove og naturreservater.

For naturelskeren, der er interesseret i dyrelivet har Naturstyrelsens udgivet en beskrivelse af Sødring fugle og vildtreservat. Læs mere på naturstyrelsen.dk.

Der er masser af muligheder for gå-/cykelture i hele området omkring Udbyhøj og Sødring 🙂 På Campingpladsen giver de gerne gode råd til naturskønne ture…

Skallehusene
Ved Skallehusene kan man bade i Kattegat fra en række flotte hvide sandrevler. Hvis man kigger godt efter, kan man ofte se sæler, der nysgerrigt stikker hovedet op over vandet. Denne unikke vadehavs-natur giver mulighed for nogle fantastiske vandreture ud over “sanderne”, som den delvist tørlagte havbund kaldes. Man kan tage madpakken med, og gå ud til en af “pollerne”. som er nogle flade græsøer i fjorden.

Hvis man har mod på en lidt længere gåtur, kan man gå over sanderne, de ca. 2 km ud til sejlrenden og kigge på skibene. Derefter kan man følge sejlrenden hen til revlerne ved kattegat og lede efter konkylier… (uddrag fra Johannes Waagner Nielsen hjemmeside med beskrivelser og tur-forslag).